Fiskgryta
Hela veckan har Coop och tidningen Mer Smak räddat varje måltid. Plockade samtliga veckans recept från senaste numret - och allt var så gott och enkelt.
Den enda rätt som dokumenterades var fredagens fisksoppa, som inte tillagades helt efter receptet. Så här gjorde Coop:
Fiskgryta med saffran, 4p
500g räkor med skal
1 msk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk tomatpuré
3 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
500 g fisk, lax och torsk
300 g sötpotatispotatis, skalade och tärnade
1 tärnad gul lök
1 stor morot
1/2 fänkål, strimlad
1 tsk neutral olja
1/2 g saffran
1/2 msk finhackad timjan
1 1/2 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl grädde
salt och cayennepeppar
Gör så här:
Skala räkorna. Lägg dem i kylen. Fräs räkskalen i smör i en kastrull. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Fräs ett par minuter. Häll i vinet och hälften av vattnet. Låt koka ca 5 min.
Skär fisken i kuber. Strö över salt.
Fräs alla grönsaker i olja inkl potatisen, saffran och timjan i en stor kastrull. Häll ner räkfonden genom en finmaskig sil.
Häll i resten av vattnet. Smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Häll i grädden och sjud tills potatisen är helt mjuk. Lägg ner fiskbitarna och dra av från värmen. Låt stå med locket på ca 5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
Lägg räkorna i djupa tallrikar och häll den varma fiskgrytan över. Servera med en klick aioli.
Coops recept som sagt.
Gjorde väl ungefär som receptet. MEN:
Fräste skalen i olja med en massa goda grönsaker...
Tog Amadinepotatis i stället för sötpotatis...
Skippade saffranet...
Verkligen super, super gott!
Ha ett fint slut på veckan.
Sara
Kommentarer
Skicka en kommentar