Vietnamiesisk sallad och Pad thai







Det blev två smakrika rätter med lite asiatisk feeling som vi bjöd våra vänner på igår. Till förrätt blev det:

Förrätt:

Vietnamesisk räksallad, 4p

Blanda en dressing på 2 finhackad chili, 3 pressade vitlöksklyftor, 2 finhackade schalottenlökar, 1 msk risvinäger, 3 msk pressad lime, 3 msk fisksås, 2 msk strösocker och 3 msk neutral olja. 

Strimla 400g kinakål, 2 strimlade morötter, 1 rödlök skuren i tunna båtar, ca 1 dl grovhackad persilja. Blanda grönsakerna med dressingen toppa med räkor, persilja och hackade jordnötter. 

Varmrätt 

Pad thai

Koka nudlar. Skölj och klipp i mindre bitar. Strimla kyckling ( 2 kg) och marinera Santa Marias Pad thaisås. 

Hacka 3 schalottenlök, 1/2 purjolök och 3 vitlök. Bryn i olja. Tillsätt kyckling, nudlar och sås ( färdig på flaska samt extra fisksås, vitlök och chili). Slå tre ägg i en skål och blanda ner i pastan. 

Servera hackade jordnötter och limeklyftor till. 

För de som önskade kunde allt sköljas ner med en kall Singha. 

En skrattig och mysig kväll tillsammans med härliga människor, och med samtalsämnen som aldrig tar slut!

Nu sitter dottern och jag på en skumpig buss påväg till Växjö för att heja fram sonens lag till vinst mot Lakers! Heja, heja!!! 

Ha en härlig lördag och njut sv snö och ljus om du har möjlighet! 

❤️

Kommentarer