Skagen, saftig filé och sötpotatiscrème






 
Kanske lite nära inpå att tipsa om lite gott att fixa till kvällen. Men det tog ingen direkt tid från handling till att maten stod på bordet.
 
Förrätt:
 
Toast skagen
 
Hacka räkor, gärna färska eller i alla fall handskalade på burk. Finhacka rödlök och dil. Blanda räkor, lök och dill med lite god majonnäs, senap, salt och citronpeppar. Smörstek skivor av baguette, lägg på en klick röra och ett litet ägg med rom.
 
Varmrätt:
 
Helstektfläskfilé med dragonsås och sötpotatiscrème
 
Putsa och krydda köttet. Bryn i smör. Ställ in i ugn på 200 C till köttet nått en innertemperatur på 68 C. Låt vila ca 10 minuter i folie.
 
Sås
Bryn 1/2 finhackad rödlök i smör. Tillsätt 1/2 dl vitt vin, 1/2 buljongtärning, 3 dl grädde och 1 msk finhackad färsk dragon. Red och smaka av med soja, salt och peppar - och en liiten nypa socker. 
 
Sötpotatiscrème
Skär 1 sötpotatis i bitar och koka mjuk i saltat vatten. Bryn 100 g smör. Mixa potatisen med lite av kokvattnet, smöret, 1 äggula, 1 msk hackad färsk dragon, salt och svartpeppar.  
 
Servera en sallad gjord på färsk blomkål, blandade tomatsorter, salladslök, dill och vinägrett.
 
Smaklig måltid och ha en härlig lördag!
 
 
 

Kommentarer