Öppna köttbullar





 

Hittade ett så gott recept i en tidning som heter Allt omLCHF och tänkte att detta ska jag bjuda helgens middagsgäster på, men för att vara på den säkra sidan att rätten var lika god som bild och ord sa så har jag provlagat. Och det blev riktigt gott, så varmrätten är i och med det spikad. Nu innehöll ju inte originalreceptet varken vitlök eller soltorkade tomater, men de fick vara med i min version av:

Öppna köttbullar, 4p

Blanda 500 g blandfärs (eller annan) med 1 ägg, salt och svartpeppar. Forma till bollar och gör en fördjupning i varje.

Blanda i en skål 1 dl ricotta, 1/2 kruka hackad basilika, 1 msk hackade soltorkade tomater, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar.

Fördela röran mellan bullarna. Ställ i en ugnsfast form, in i ugn på 200 C i ca 20 minuter.

Servera förslagsvis ugnsrostade palsternackor blandade med babyspenat och parmesanost till.

Smaklig måltid!
 
 
 

Kommentarer