Parmalindad fylld kyckling och krämig risotto





 
God morgon!
 
Sista dagen på denna långledighet, och en dag som vi ska göra det bästa av. Gillar att göra helg av söndagen också för att ta bort den där tråkiga känslan som på ett litet negativt sätt säger att nu är ledigheten slut, och i morgon väntar jobb och skola igen..
 
Så idag efter lite måsten som läxor och tvättfix spelar vi golf och avslutar med en god middag. En fläskfilé ligger i marinad.
 
I fredags hade vi goda vänner på middag. Älskar verkligen att få bjuda vänner på middag, och blir sen lite extra glad när de gillar det jag bjuder på.
 
Herr och fru L med son bjöds på:
 
Parmalindad, fylld kyckling med risotto, 4p
 
Kycklingen
Tina fyra kycklingfiléer. Skär ett snitt i varje och fyll med den ost du har hemma. Jag blandade krämig mögelost och vitlöksost. Krydda rikligt med salt och svartpeppar. Lägg ett par basilikablad på varje filé. Linda en eller två skivor parma runt. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen på 175 C tills filén nått en innertemperatur på 72 C, ca 30 min. Använd en termometer.
 
   Risotton
Fräs 3 hackade schalottenlökar mjuk i 50 g smör. Tillsätt 300 g Arborioris ( i Zetas på bilden fanns det färdigportionerade påsar) rör om och tillsätt sedan 2 dl vitt vin och låt koka in. Sedan är det dags för 1 kuvert saffran, eller Gurkmeja om du vill ha färg men ingen smak. Häll sedan ner 1,5 l varm buljong (valfri smak), lite i taget under ständig omrörning. Rör sedan ner 50 g smör och 100 g finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
 
Skär ett snett snitt i varje filé och servera tillsammans med risotto och brynt sparris.
 
Vinet som serverades till hade en av alla duktiga butiksmedarbetare på Systembolaget rekommenderat. Och vilken njutning det är när det uppstår tycke mellan mat och vin.
 
Så bjud nu någon du gillar på saftig, smakrik kyckling, krämig risotto och ett glas Copertino så har du gjort din och den personens dag.
 
♥   
 
 
 

Kommentarer