Pasta Alfredo



Hej vilt växlas det här mellan dagar.

Här kommer i alla fall receptet på lördagens goda pasta som även föll barnen i smaken. Receptet är framtaget av Hanna Widell och Amanda Schulman för Elle mat & vin

Pasta Alfredo 2p

Dela 50 g parmesan i bitar. Mixa osten, i en hög bunke, tillsammans med 1/2 dl valnötter, 1/2 dl pinjenötter hade inga så dessa hoppade jag över), 1/2 tsk salt, 50 g smör och en pressad vitlöksklyfta. Mixa till en smet. Vispa 1 dl grädde och vänd ner i smeten.

Koka pasta, häll av och blanda ner smeten i den heta pastan. Vid servering toppa med riven parmesan och svartpeppar från kvarn. För att göra det lite matigare för barnen serverade jag ven knaperstekt bacon till.

Gott, gott, gott....  

Nu ska här trillas julköttbullar.

Njut av söndagen!

Kommentarer