Hummerpasta




Vi bjöd hem en god vän med son på lite fredagshäng och god middag. För god blev den, denna:

Hummerpasta

Rensa en hummer. Krossa skalet på klorna och ta ur köttet helt. Resten av köttet skärs i mindre bitar. Ta till vara på så mycket innehåll som går. Skalet kokar du sedan en fond på.

Skala och finhacka två schalottenlökar och två vitlöksklyftor. Fräs i tre msk olja och tillsätt 2 dl torrt vitt vin, 2 tsk tomatpuré och 2 krm chiliflakes. Låt puttra i fem min, en nypa socker kan behövas. Halvera 250 g körsbärstomater. Lägg ner tomater och hummerkött i pannan. Dra av från värmen. 

Koka pasta enligt anvisning. Häll av pastan och blanda med såsen, hackad persilja och rikligt med riven parmesan. Ringa lite olivolja över och servera!


Till det goda brödet (Cornbread) serverade jag ett vispat brynt smör, med smak av nöt och kola. Detta gjordes enkelt genom att bryna ca 100 g smör. Sila bort det bruna som blir och ställ det sedan svalt. Vispa det avsvalnade smöret till ett pösigt skum. Toppa med lite flingsalt. Ät och njut.

En liten efterrätt orkade vi okså med som i all enkelhet gjordes genom att varva citronyoghurt med krossade havrekakor och färska hallon.

Från en kväll till en annan...

Till kvällens middag har jag långbakat fransyska och tomater. Detta kommer att serveras med bla pommes och bea.

Slapp lördagskväll på G :-) 

Kommentarer