Grillad laxfilé

I går kände jag ett stort behov av annat än kött till middag. Vi är inga storkonsumenter av fisk, tyvärr, men av gårdagens fiskanrättning fanns det endast ett par mandelpotatisar kvar av när alla var mätta och belåtna. Och såsen - den pratade dottern fortfarande om när vi flera timmar senare låg i sängen, mumsade poocorn och kollade Morden i Midsomer.





Det var detta som fick alla att enas om att vi nog minsann gillar fisk trots allt:

Grillade laxbitar med citron- och dillsås 4p

Tina fyra, om du har köpt frysta, laxbitar. Lägg på ett oljat, dubbelt, folieark. Krydda rikligt med citronpeppar, salt och peppar. Lägg även på några dillvippor och citronskivor. Grilla först direkt, sedan indirekt och med locket på ca 10 minuter.

Koka mandelpotatis

Gör en sås genom att blanda ca 1 dl majonnäs (Hellmans) och någon msk yoghurt. Tillsätt ca 1 msk pressad citronsaft och 1/2 dl hackad dill. Smaka av med senap, salt och peppar.

Efter maten drog grabbarna på Speedway och lilla H bara var TVUNGEN att gå ner och ta sig ett kvällsdopp. Först badades det från stranden, sedan smög hon sig ut på bryggan och vågade sig på ett hopp. Sedan....

...efter mycket kikande på de andra barnen vågade hon sig upp på ettan. Och efter kort tvekan så....

...plums - hade hon tagit sitt första hopp från hopptornet. Behöver jag säga att jag efter typ ytterligare 100 hopp tillslut fick muta hem henne ☺

Denna underbara varma och soliga sommar, som vi som arbetar även har möjlighet att njuta av efter hemkomst.

I kväll ska det visst grillas igen, och badas, och åka ring...☺

Kommentarer