Torsk med smaksatt crème fraiche


Först strax efter 18:30-tiden landade vi in hemma, trötta och hungriga -nja barnen hade stödmatats med korv från Sibylla innan och efter hockeyträning så det var ingen krissituation direkt. Fiskblocket hade jag lagt på tining i kylskåpet redan på morgonen, vilken säger sig självt kortar ner tillagningstiden. Så här gjorde jag:

Torsk i ugn med smakrik sås och kokta morötter
Smörj en ugnsfast form. Lägg i det halvtinade torskblocket (ICA´s är kanongod). Krydda med citronpeppar. Koka upp Arlas crème fraiche smaksatt med dill, citron och havssalt. Späd med lite grädde och smaka av med fiskbuljong, salt och peppar. Slå den varma såsen över fisken. Ställ in i ugn, 220 C ca 20 minuter. Skala och koka under tiden tre morötter skurna i grova stavar. Servera med lite sallad och hackad dill.

Ha det gott!

Kommentarer