Saftiga hjortfärsbiffar


Något sent kommer här ett recept på förra lördagens middag. Efter en hel dag på språng mellan olika roliga aktiviteter, artistuppträdande och hemmamatch för stadens hockeylag smakade det gott med:

Baconlindad getost och saftig hjortfärsbiff

Förrätten 2 p
Skär två tomater i tunna båtar. Ta bort kärnhuset. Skär en rödlök i jättetunna ringar. Blanda med balsamico vinäger, honung och lite salt. Skär en tjock skiva getost och linda två baconskivor runt, en skiva i taget. Gratinera osten på hög värme. Lägg upp de syrade tomaterna och lite sallad på två assietter och sedan osten. Avsluta med att ringla lite honung över osten.

Varmrätten 4p

Köttet
Blanda 400 g färs med 1 msk messmör, 1 ägg, 1 msk grädde, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 finhackad gul lök, lite timjan, salt och svartpeppar. Låt dra en stund. Forma till biffar och bryn i smör. Låt steka klart i ugnen.

Såsen
Bryn svampen hårt. Hacka en gul lök och en vitlöksklyfta. Låt bryna tillsammans med svampen på något svagare värme. Slå på grädde, köttbuljong, soja, salt och vitpeppar. Låt puttra ihop.

Rotsaker
Skär palsternackor och kålrot i tunna stavar. Tillsätt olja och salt och baka i ugn på 220 C, ca 15 minuter beroende på storlek. Ju snabbare maten ska vara klar ju mindre bitar av grönsakerna.

Servera allt tillsammans med lite géle. 

  

Kommentarer

Skicka en kommentar