Inbakad fläskfilé och blomkålsrisotto


Det går inte med ord att beskriva hur galet gott det var med blomkålsrisotto. Testa! Som vanligt svårt att återge exakta mått. Smaka er fram, men börja så här:

Köttet:
Putsa, krydda och bryn fläskfilén. Den ska inte vara helt genomstekt. Låt svalna. Skär en skåra och fyll med något du gillar. Jag tog Philadelphiaost med örter och vitlök, och några strimlade soltorkade tomater. Lägg ed skåran nedåt på ett smördegsark (färsk på rulle). Vik alla kanter och pensla rullen med uppvispat ägg. Baka i 220 C ca 20 minuter.

Risotton (1 p):
Riv knappt ett halvt litet blomkålshuvud, grovt. Riv 1 dl parmesanost . Bryn 1 dl trattkantareller tillsammans med lite finhackad lök. Slå på ca 2 dl grädde och 1 dl vatten samt 1/2 köttbuljongstärning och lite svartpeppar. Blanda ner blomkålen låt puttra i 5 minuter. Rör ner parmesanosten så den får smälta. Smaka av. Kanske behöver du mer eller mindre vätska. Testa dig fram för detta MÅSTE testas.

Kram! 

Kommentarer

Skicka en kommentar