onsdag 6 juni 2012

Hjortstek i lergryta


Efter två timmar i ugen var den lilla godingen klar. Hjortstek tillagad i lergryta med gräddig sås: Gnugga steken rikligt med flingsalt, timjan, peppar och paprikapulver. Lägg i en lergryta som innan legat i vatten ca 30 minuter. Tryck till ett par vitlöksklyftor och lägg ner i grytan. Ställ in i KALL ugn, 225 C i ca två timmar. När det återstår 30 minuter ta ut grytan och lägg ner rejäla klyftor av kålrot, palsternacka, morot, purjo och gul lök. Slå på två dl vatten och lite kalvfond. Ställ tillbaka grytan i ugnen resterande tid. När allt är klart häll av skyn i en gryta, låt koka upp och tillsätt en gnutta köttbuljong, två dl grädde och red till lagom tjocklek. Klicka sist i gelé. Detta var så gott och såsen tog slut till sista droppen. Testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar